niedziela, 24 lutego 2013

Schabowy w panierce z serem

Schabowy jest zawsze naszym "kołem ratunkowym" - kiedy nie przychodzi nam do głowy nic ciekawego. Schabowy nie musi być jednak zawsze taki sam. Tym razem do panierki dodałam ser żółty, dzięki czemu był jeszcze lepszy.


Składniki:

-  6 kawałków schabu,
- jajko,
- bułka tara,
- 15 dkg. sera żółtego,
- sól, pieprz,
- tłuszcz do smażenie.

1. Umyty i pokrojony w plastry schab ubijamy.
2. Doprawiamy solą i pieprzem.
3. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach i mieszamy z bułką tartą.
4. Panierujemy kotlety w jajku i bułce z serem.
5. Smażymy jak zwykle

Zwykły schabowy a jednak trochę inny.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz